Projekt ukončen:

FABRIKA – Podpořte vydání kuchařky o pečení chleba, kynutém i nekynutém

Vybráno 0 Kč 116 000 Kč
160 000 Kč
 -
209 přispěvatelů
Celkem se zapojilo
555 Kč
Průměrná výše příspěvku
7 000 Kč
Nejvyšší příspěvek
66 dnů
Vybráno za
Více o tomto projektu

FABRIKA – Podpořte vydání kuchařky o pečení chleba, kynutém i nekynutém

Zakladatel
Iveta Klímová
Datum přidání
17. 9. 2022
Poslední aktualita

19. 10. 2022 17:50

Jsme na 40 %!

Děkujeme všem, kteří nás podpořili v kampani na vydání kuchařky. Jsme na 40 % z cílové částky a knížku po dokončení kampaně budeme posílat do tisku. 

Fabrika může být i ideálním vánočním dárkem, tak neváhejte s jejím nákupem. 

Budeme rádi za sdílení na sociálních sítích.

Klára z Fabriky

Zobrazit celou aktualitu
Všechny aktuality

Co je to Fabrika?

Fabrika – kuchařka o kvasu, sladkém i slaném pečení pro každého

Kuchařka je rozdělena do sedmi kapitol. Obsahuje jednoduché recepty, které vám nezaberou moc času na přípravu, ale o to víc vám budou chutnat.

Obsah receptů pro vaší představu: 

Ukázky toho, co si budete moc upéct:

1/ Chleba a kvas – v první kapitole začnete s nejjednodušším receptem na skandinávské bulky Frallor, na kterých se naučíte pracovat s kvasovým těstem.  

2/ Sladké pečení z kvasu – v druhé kapitole se naučíte využít kvas v sladkých receptech.

3 /Kynuté slané – Silvestrovská veka, rohlíky z poliše nebo toastový chléb? Ty nejvymazlenější recepty na každou oslavu nebo příjemné sobotní odpoledne najdete v této části.

4/Kynuté sladké – Ve čtvrté kapitole na vás čeká recept na nadýchané loupáky, postup na jednoduché vláčné motance s kardamomem, skořicí nebo lískovými ořechy a nejnadýchanější švédské semlory!

5 /Sladké – Ve sladké kapitole se můžete těšit na chlebíček citron x mák, na drobenkový žitný koláč s kupou ovoce, čokoládové sušenky s ovesnými vločkami,  tiramisu, čokoládové bezlepkové kostky s ovocem a krémem, mrkváč, míša kostky apod..

6 /Sváteční – Ve sváteční kapitole najdete recept na nejvláčnější vanilkové rohlíčky, vosí hnízda s vaječňákem, kostky a kokosové kuličky babičky Jarušky a na kořeněný vaječňák. 

7/ Co se do šesti kapitol nevešlo, se vešlo do té sedmé: Komponenty, sladké nepečené, náplně a granola – tipy a triky na tu nejlepší domácí granolu a moje nejoblíbenější panna cotta a namelaka (nadýchaný čokoládový krém). 

Kdo za projektem stojí?

Jmenuji se Klára Klímová, jsem pekařka z karlínského bistra Etapa a v roce 2020 jsem v době pandemie založila projekt Fabrika Klima, na kterém pracuji se svojí mamkou Ivet. Také jsem studentka 4. ročníku alternativního programu gymnázia Na Zatlance, kde jsem se v semináři open space (a v rámci své závěrečné práce) rozhodla napsat svou vlastní kuchařku.

Na grafické podobě kuchařky se mnou spolupracují dvě kreativní duše. Nadpisy ke všem receptům píše Zuzka Bartíková, díky které jsem se do Etapy dostala a Šárka Morozová, kterou jsem tam potkala. V současné době máma a majitelka krásného vinohradského obchůdku Selah

Kdy projekt Fabrika Klima vznikl a co vlastně děláme?

Projekt Fabrika Klima vznikl v roce 2020 po pár měsících v lockdownu, kdy nás nebavilo sedět doma a chtěly jsme začít něco vytvářet rukama. Klárka vyrobila kolekci sešitů a diářů ve spolupráci s dílnou Vazárna a Ivet začala šít lněné sáčky na chleba, zástěry a ze starých trámů z kostela vyrobila svícny. 

O rok později přišel další lockdown a my začaly rozvážet po našich známých každou sobotu čerstvě upečené chleby, koláčky, loupáky a mnoho dalšího.

Kdy jsi začala s pečením?

První dorty jsem začala péct v roce 2017. Pekla jsem od oka a to, že jsem jich pár pokazila, mě jedině posouvalo dál. 

Všechny recepty, které jsem od roku 2017 pekla, jsem si zaznamenávala do ručně vyrobené kuchařky. Začínala jsem z receptů z blogů – nejvíce mi u pečení chleba pomohl blog Maškrtnice, díky které jsem si také založila svůj první kvas. Inspiraci jsem také čerpala ze zahraničních pekáren a odborných publikací.

A pak jízda pokračovala. V roce 2020 jsem nastoupila jako pekařka do karlínské Etapy. Pekla chleby z čerstvě namleté mouky a dál experimentovala, s čím jsem mohla.

Toto léto jsem měla tu příležitost stát se jedním z členů týmu švédské pekárny Mandeltartan a po příjezdu ze Švédska jsem vyrazila čerpat další zkušenosti v Berlínské pekárně Sofi.

Na co se peníze vybírají?

Vybrané peníze budou použity na vytisknutí kuchařky Fabrika. 

Cílem je splnit si velký sen – dát recepty z digitální podoby, sešitů a roztahaných papírů po kuchyni do jedné sešité podoby a předat je dál. V jednoduché podobě, aby si je mohl upéct každý z vás.

Cílem je vybrat částku, která pokryje první vydání knihy, kterou dělám na vlastní náklad. Knihy by podle mě měly být jedinečné a proto ta naše bude dostupná po ukončení donia na našem e-shopu a v kavárnách po Česku.

Kdy odměny dostanu?

Objednávky budou odeslané přes Zásilkovnu do 90 dní po skončení kampaně. To bude ten čas, kdy bude kniha ve výrobě. Ale slibujeme, do VÁNOC to bude Všechny ostatní produkty se budeme snažit odeslat dříve. 

Chtěli byste se ještě na něco zeptat?

Neváhejte napsat na instagram nebo na e-mail napis@fabrikaklima.cz a my rády na vaše dotazy zodpovíme.

A jaké odměny si budete moc vybrat?

Odměny jsme se snažily vymyslet tak, aby byly pro všechny. Hlavní pro nás bylo, aby byly od nás.

Každý kus je z našeho projektu fabrikaklima.cz Můžete si vybrat kuchařku, švédský perličkový cukr, ručně vyrobené sešity, lněné sáčky na uchování chleba a podobně.

Děkujeme za podporu a za to, že jste text dočetli až sem. Fabrika 

Chcete zakladateli projektu něco vzkázat?

Pro zobrazení či přidání vzkazu musíte být přihlášeni na Facebooku a mít ve svém prohlížeči povolená cookies třetích stran.

Aktuality

19. 10. 2022 17:50

Jsme na 40 %!

Děkujeme všem, kteří nás podpořili v kampani na vydání kuchařky. Jsme na 40 % z cílové částky a knížku po dokončení kampaně budeme posílat do tisku. 

Fabrika může být i ideálním vánočním dárkem, tak neváhejte s jejím nákupem. 

Budeme rádi za sdílení na sociálních sítích.

Klára z Fabriky

29. 9. 2022 22:57

Přidaly jsme novou odměnu!

Jako další odměnu jsme přidaly zvýhodněnou kombinaci perličkového cukru a kuchařky. 

S perličkovým cukrem si budete moc upéct ty nejlepší skořicové motance, na které najdete recept v kuchařce! 

Máme pouze omezené množství, protože další cestu do Švédska plánujeme až na příští rok <3

Děkujeme za dosavadní podporu, budeme rádi, když budete projekt sdílet na sociálních sítích. 

Klára z Fabriky

19. 9. 2022 8:00

Děkujeme za rozjezd!

Děkujeme všem za krásný začátek spuštění kampaně na Doniu! Za první dva dny se nám podařilo vybrat 9 % cílové částky a po malých krocích dojdeme ke krásnému výsledku.

Kdybyste měli jakékoliv dotazy, neváhejte nám napsat na instagram/facebook nebo e-mail. 

Vystavíte mi potvrzení o daru?

V režimu Donio Plus Potvrzení o daru nevystavujeme my, ale zakladatel projektu po úspěšném ukončení projektu.

Kdy mohu očekávat svou odměnu?

Odměny realizuje zakladatel projektu do 90 dní po úspěšném ukončení projektu. Do této doby se všem přispěvatelům ozve.

Co se děje s penězi, pokud se cílová částka nevybere?

V momentě, kdy se v projektu nevybere více než 25% z cílové částky, se vybrané finance refundují přispěvatelům.

Mohu si u vás objednat daný produkt/službu, na kterou běží sbírka?

My v Donio samotnou výrobu/poskytování neprovozujeme, jsme pouze platforma, přes kterou je možné na výrobu přispět. Pokud máte zájem o některý z produktů, na které jsou u nás podpůrné kampaně, kontaktujte prosím vždy jejich zakladatele uvedené v popisu projektu.

Mohu platit ApplePay?

Aktuálně v rámci sekce Donio Plus není možné platit způsobem ApplePay, pouze kartou online či bankovním převodem

TJ
318 Kč  •  22. 11. 2022 15:18
👍
Dobrosrdečný přispěvatel
380 Kč  •  22. 11. 2022 6:26
Laskavý přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 23:04
Laskavý přispěvatel
595 Kč  •  21. 11. 2022 22:00
Dobrosrdečný přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 20:31
Velkorysý přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 20:27
Dobrosrdečný přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 20:05
Velkorysý přispěvatel
595 Kč  •  21. 11. 2022 13:31
Laskavý přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 11:58
Milý přispěvatel
400 Kč  •  21. 11. 2022 11:56
Laskavý přispěvatel
540 Kč  •  21. 11. 2022 11:23
Velkorysý přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 11:17
Milý přispěvatel
380 Kč  •  21. 11. 2022 9:34
Dobrosrdečný přispěvatel
400 Kč  •  21. 11. 2022 9:01
Milý přispěvatel
400 Kč  •  21. 11. 2022 7:16
Milý přispěvatel
380 Kč  •  20. 11. 2022 23:06
Přispěvatel, který je pro každou dobrost
380 Kč  •  20. 11. 2022 23:02
Štědrý přispěvatel
380 Kč  •  20. 11. 2022 23:01
Milý přispěvatel
380 Kč  •  20. 11. 2022 22:22
Velkorysý přispěvatel
380 Kč  •  20. 11. 2022 22:09
Štědrý přispěvatel
380 Kč  •  20. 11. 2022 22:06
Přispěvatel, který je pro každou dobrost
380 Kč  •  20. 11. 2022 22:06

Přemýšlíte jak této sbírce pomoci ještě víc?

Přidejte Dobrovýzvu a složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.

Jak Dobrovýzva funguje

  1. Přidejte Dobrovýzvu – vymyslete vlastní název a úvod.
  2. Sdílejte ji s přáteli, kolegy či ve své komunitě, aby se do pomoci zapojilo co nejvíce dárců.
  3. Vybrané finance přiřadíme k této sbírce, i když se nevybere celá částka.

U této sbírky nejde Dobrovýzvu přidat, protože sbírka už byla ukončená.

Vyberte si odměnu

Donio je určeno také zakladatelům zajímavých nápadů, které může kdokoliv finančně podpořit. Komerční projekty na Donio nejsou realizované podle zákona o veřejných sbírkách, který zahrnuje pouze veřejně prospěšné aktivity. Více si můžete přečíst v našich Obchodních podmínkách.

Chcete založit sbírku nebo projekt?

Začít vybírat

Podpořte projekt a získejte atraktivní odměnu