Pekárna Bartošovice online – 30 let zkušeností ve 30 minutách video kurzů

Milník 1/4

A webová stránka je tu! Přehledná a vypečená na míru – už nebudete nic hledat, vše najdete na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 4 000 Kč
30 000 Kč
84 dnů
do ukončení

Milník 2/4

První video O CHLEBOVÉM KVÁSKU je na světě! a najdete ho kde jinde, než na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 4 000 Kč
70 000 Kč
84 dnů
do ukončení

Milník 3/4

Co by bylo video O CHLEBOVÉM KVÁSKU bez videa O KVÁSKOVÉM CHLEBU, že? Video dvojčata na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 4 000 Kč
110 000 Kč
84 dnů
do ukončení

Milník 4/4

A #jakopekař teď může péct každý. Nejen díky videím, ale i díky super vychytané aplikaci!

Vybráno 0 Kč 4 000 Kč
125 000 Kč
84 dnů
do ukončení
Datum přidání
15. 9. 2021

Co chystáme?

Ojedinělý projekt na podporu tradičního pekařského řemesla.

Jeho základem jsou krátké, informacemi nabité profesionální video kurzy, díky kterým pekařský začátečník získá odvahu a chuť pustit se do pečení a odhodlání v pečení vytrvat. Pekařskému tovaryšovi otevřeme oči odhalením chyb, které při pečení dělá prostě každý kvůli rozšířeným mýtům.

Nabízíme vám jeden ze způsobů seberealizace manuální prací. Uzemnění a zklidnění činností provozovanou po tisíce let v různých kulturách.

Online pokračování tradičního řemesla…

Chceme pravdivě informovat. Chceme vyvracet předsudky a nepravdy rozšířené o pečení a pekařských výrobcích mezi laiky. 

Podporujeme férové pekárny šířením povědomí o kvalitním kváskovém chlebu a kvalitním pečivu.

Proč oživujeme pekařské řemeslo online?

Celé to začalo o posledních Vánocích. 

Telefon zvonil po několikáté a lidé se ptali: “Upečete nám velký kulatý? Potřeboval bych objednat 10 housek, ty celozrnné myslím. Objednávám 2 velké vánočky, posypte mi je sezamem.” 

Svědkem těchto telefonátů byla Helena, která se tenkrát z návštěvy Hodslavic do Liberce vrátila s uměním péct luxusní máslové croissanty. 

Za 14 dní volala, že to přece nejde… nechat ladem všechny ty znalosti nabyté 30 lety pekařské dřiny. Že když už nemůžeme lidem napéct, péct je naučíme.

A zrodil se projekt, který si klade za cíl vrátit do světa kousek starých pořádků – moderní formou.

Projekt, který přinese klid do vaší mysli a štěstí do vašeho domova.

Doma v troubě? A kdy asi tak?

Bingo! I my pracujeme, máme rodiny a omezený čas.

Náš cíl je ukázat, že i doma ve vlastní troubě upečete kvalitní pečivo – od poctivého kváskového chleba a křupavých housek po vláčné vánočky a jemné plněné koláčky. 

Jako pekař!

Naučíme vás rozumět těstu, chápat význam surovin v různých druzích chlebů a pečiva, abyste si v krátké době mohli vytvořit svou vlastní originální recepturu na míru. Naučíme vás s ingrediencemi, jakoukoli troubou a vašimi časovými možnostmi pracovat tak, že pečení zvládnete kdekoli na jedničku! 

Zkrátka… recepturou to u nás vlastně ani nezačíná.

Budete umět péct dary pro svou rodinu.

Vaše pekařské produkty budou tak dokonalé, že jimi budete moci sousedům a kamarádům poděkovat nebo zaplatit.

Věčný začátečník?

Viděly jsme mnoho pokusů, které opakovaně nedopadly dobře a pekařské učně odradily nadobro hned na startu. Hutný chléb? Chléb se drolí? Nezvládl/a jsem uchovat kvásek. Gumové rohlíky? Nemůžu péct tak často, protože to trvá tak dlouho! Na tyto a mnoho dalších otázek a problémů vám dáme odpověď a řešení.

Proč my? 

Máme 30letou praxi v řemeslné pekárně a profesionální vhled do tradičního pekařského řemesla – nepřetržité trojstupňové vedení žitných kvasů, miliony upečených křupavých kváskových chlebů, rohlíků, vek, koláčků a vánoček. 

Máme nezbytný odstup od pekařského byznysu. Získali jsme jej řízeným uzavřením pekařského provozu. Známe nešvary moderní pekařiny a směr, kterým se vydává. 

Víme, co chceme: Používat pouze základní suroviny, zachovat tradiční řemeslné postupy. 

Víme, co nechceme: Podporovat nešvary moderní pekařiny.

Pečení je náš denní chléb. Pečeme s lehkostí, s láskou a neskromně si myslíme, že máme pedagogický talent :-).

Kloníme se k minimalismu a cítíme, že nepotřebných produktů z falešných potřeb je příliš. Ukážeme vám, že doma lze péct i bez speciální výbavy.

Pečení v době internetové…

Kurzy si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat. Kurzy vytváříme strukturované a názorné. 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd.

Kurzy k jednotlivým druhům chleba a pečiva vznikají postupně. V říjnu 2021 spouštíme kurzy CHLEBOVÝ KVÁSEK a KVÁSKOVÝ CHLÉB. V prosinci 2021 kurz JEMNÉ PEČIVO – VÁNOČKY.

Jaké kurzy (druhy pečiva) budou následovat?

Běžné pečivo – rohlíky, housky a veky (také v celozrnné variantě), speciální kváskové chleby a dalamánky (i bezlepkové), jemné plněné pečivo – koláčky, koláče, frgály (také v celozrnné variantě), koblihy v hrnci, domácí listové pečivo, domácí plundrové pečivo na croissanty a listové záviny.

A další…

Zajistěte si místo v první lavici!

Kdo za projektem stojí?

Zuzka Kojetinská (pekařka s názorem) 

Zuzka se od píky naučila pekařinu v kváskové pekárně v Bartošovicích na severní Moravě, kterou vlastnila její rodina od roku 1992. Zuzka je hlavním garantem odbornosti a kvality projektu. Po ukončení chodu pekárny v roce 2019 se pečení nevzdala, začala péct doma a učila kamarády v okolí blízkém i vzdáleném.

Helena Pardeková (produkční s nadhledem) 

Helena se po návratu do Liberce z dlouhodobého pobytu v cizině nechala do pečení vtáhnout. Krásu a výhody domácího pečení pozorovala tak dlouho, až jí došlo, že tento pekařský um je natolik hodnotný, že je potřeba ho předat dál. Díky internetu – v moderní podobě a ve velkorysém měřítku.

Na co vybrané peníze použijeme?

Na realizaci všeho, co pro vás máme připraveno:

Video o chlebovém kvásku, video o kváskovém chlebu – natočeno máme, ale spousta času a energie (především finanční) zabere postprodukce.

Ke zveřejnění videí potřebujeme platformu - přehledné webové stránky, kde vše lehce najdete.

Aplikace na webových stránkách na počítání receptury, protože o receptu to není, tak proč si s ním zatěžovat hlavu… Unikátní appka, díky které se z pekařského učně stanete opravdovým mistrem pekařem.

Peníze vybrané navíc použijeme pro tvorbu videa o vánočkách, které se budou točit co nevidět, protože Vánoce 2021 bez domácí bartošovické vánočky jako by nebyly…

Laskavý přispěvatel
500 Kč  •  20. 9. 2021 21:55
Lenka Z.
1 000 Kč  •  20. 9. 2021 21:50
Držím palce a moc se těším na všechno co připravujete!
Daniela
900 Kč  •  18. 9. 2021 22:26
Držím Vám palce a těším se na kurz o kvásku a chlebu. Konečně kurz od profesilnálního pekaře! Budu ráda, když prozradíte už teď něco z těch pekařských mýtů, nebo nepravd jak píšete...
Štědrý přispěvatel
200 Kč  •  17. 9. 2021 20:14
Laskavý přispěvatel
200 Kč  •  17. 9. 2021 17:02
Štědrý přispěvatel
600 Kč  •  16. 9. 2021 22:42
Velkorysý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 22:25
Laskavý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 21:16
Milý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 6:39

Chcete autorovi projektu něco vzkázat?

Pro přidání zobrazení či přidání vzkazu musíte být přihášeni na Facebooku a mít ve svém prohlížeči povolená cookies třetích stran.

Vyberte si odměnu

Přispějte 200 Kč a více

1 bochník kváskového samožitného chleba k vyzvednutí v Liberci

Zbývá 3/5

Voňavý a křupavý bochník čerstvě upečeného čistě žitného kváskového chleba – pečený v Liberci Helenou.

Po domluvě ihned.

Zbývá 3/5
Přispějte 200 Kč a více

1 bochník kváskového pšenično-žitného chleba k vyzvednutí Hodslavicích

Zbývá 3/5

Křupavý a voňavý kulatý bochník čerstvě upečeného kváskového chleba – upečený v Hodslavicích Zuzkou.

Po domluvě ihned.

Zbývá 3/5
Přispějte 500 Kč a více

Video kurz O CHLEBOVÉM KVÁSKU za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Ve videu o kvásku přinášíme jedinečné know-how, praktické rady a tipy kdy, jak a z čeho chlebový kvásek vést. Zkušenosti převedené z profi kváskové pekárny do domácího prostředí. Základní pekařské video, které obohatí váš život. Ověřeno na vlastní pěst.

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Makáme na postprodukci, go live v polovině října 2021.

Přispějte 500 Kč a více

Video kurz O KVÁSKOVÉM CHLEBU za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Toto video-dvojče ke kurzu o kvásku je pecka. Naučíte se válet jako pekař, míchat těsto ručně bezbolestně a taky bezpracně v kuchyňském robotu. Poznáte správně (ne)nakynutý chléb a s moukama si budete rozumět jako málokdo…

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Makáme na postprodukci, go live v polovině října 2021.

Přispějte 500 Kč a více

Video kurz VÁNOČKA s mnoha bonusy za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Jak na jemné kynuté těsto? Kolik a jakého tuku? Proč vejce? A proč bílek ne, nebo bílek ano? Několik receptur, protože každá rodina miluje vánočku jinou. Vánočku se naučíte plést do výšky i šírky a jako bonusy přidáme pletení několika druhů postaviček na odehnání čertů z chalupy.

Víte jak voní různé druhy vánoček vytahované z trouby? No… tohle prostě musíte zažít!

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Kurz bude hotový v druhé polovině listopadu 2021, tak abychom stihli vánočky taky na Mikuláše.

Přispějte 500 Kč a více

Telefonické poradenství pro domácí pekaře

Zbývá 20/20

Nevíte si rady a nemáte koho zeptat? Zavolejte nám, poradíme!

V ceně je hodina telefonického poradenství. Ale nebojte, bude-li co řešit, můžeme v ceně mluvit aji hodiny 3.

P. S. To nám nedělá problém :-).

Zbývá 20/20
Přispějte 1 000 Kč a více

Návštěva žitného mlýna v Dubecku u Turnova s praktickou ukázkou vedení žitných kvasů a kváskem domů

Zbývá 15/15

Každý pekař by měl znát (svého) mlynáře!

Odměna Zbývá 15/15

Předběžný termín listopad 2021

Přispějte 1 000 Kč a více

Návstěva historického mlýna v Bartošovících na Moravě s výkladem o nešvarech moderní pekařiny a s ochutnávkou kváskových chlebů

Zbývá 15/15

Vodní mlýn s historickou Francisovou turbínou a čerstvý chleba, co víc si přát?

Odměna Zbývá 15/15

Předběžný termín březen 2022

Přispějte 100 Kč a více

Jen tak, chci vás podpořit

Jsem zvědavá/ý, jestli uspějete, projekt se mi líbí!

Přispějte 1 100 Kč a více

Jdu do toho s vámi!

Chci podpořit sdílení znalostí a všechny domácí pekaře i profesionály, kteří ctí řemeslo.

Přispějte 900 Kč a více

Nerozlučná video-dvojčata O CHLEBOVÉM KVÁSKU A KVÁSKOVÉM CHLEBU

Ano, patří k sobě, jedno bez druhého není ono. Tato kombinace je zárukou úspěchu!

Donio Plus je určeno autorům zajímavých nápadů, které může finančně podpořit kdokoli. Projekty na Donio Plus nejsou realizované podle zákona o veřejných sbírkách, který zahrnuje pouze veřejně prospěšné aktivity. Více si můžete přečíst v našich Obchodních podmínkách.

Chcete požádat svou komunitu o finanční podporu vašeho projektu? Jsme pro každou dobrost.

Napište nám

Podpořte projekt a získejte atraktivní odměnu

Přispějte 200 Kč a více

1 bochník kváskového samožitného chleba k vyzvednutí v Liberci

Zbývá 3/5

Voňavý a křupavý bochník čerstvě upečeného čistě žitného kváskového chleba – pečený v Liberci Helenou.

Po domluvě ihned.

Zbývá 3/5
Přispějte 200 Kč a více

1 bochník kváskového pšenično-žitného chleba k vyzvednutí Hodslavicích

Zbývá 3/5

Křupavý a voňavý kulatý bochník čerstvě upečeného kváskového chleba – upečený v Hodslavicích Zuzkou.

Po domluvě ihned.

Zbývá 3/5
Přispějte 500 Kč a více

Video kurz O CHLEBOVÉM KVÁSKU za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Ve videu o kvásku přinášíme jedinečné know-how, praktické rady a tipy kdy, jak a z čeho chlebový kvásek vést. Zkušenosti převedené z profi kváskové pekárny do domácího prostředí. Základní pekařské video, které obohatí váš život. Ověřeno na vlastní pěst.

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Makáme na postprodukci, go live v polovině října 2021.

Přispějte 500 Kč a více

Video kurz O KVÁSKOVÉM CHLEBU za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Toto video-dvojče ke kurzu o kvásku je pecka. Naučíte se válet jako pekař, míchat těsto ručně bezbolestně a taky bezpracně v kuchyňském robotu. Poznáte správně (ne)nakynutý chléb a s moukama si budete rozumět jako málokdo…

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Makáme na postprodukci, go live v polovině října 2021.

Přispějte 500 Kč a více

Video kurz VÁNOČKA s mnoha bonusy za zvýhodněnou cenu v předprodeji

Jak na jemné kynuté těsto? Kolik a jakého tuku? Proč vejce? A proč bílek ne, nebo bílek ano? Několik receptur, protože každá rodina miluje vánočku jinou. Vánočku se naučíte plést do výšky i šírky a jako bonusy přidáme pletení několika druhů postaviček na odehnání čertů z chalupy.

Víte jak voní různé druhy vánoček vytahované z trouby? No… tohle prostě musíte zažít!

Kurz si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat – 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd. 

V předprodeji se slevou 25%.

Kurz bude hotový v druhé polovině listopadu 2021, tak abychom stihli vánočky taky na Mikuláše.

Přispějte 500 Kč a více

Telefonické poradenství pro domácí pekaře

Zbývá 20/20

Nevíte si rady a nemáte koho zeptat? Zavolejte nám, poradíme!

V ceně je hodina telefonického poradenství. Ale nebojte, bude-li co řešit, můžeme v ceně mluvit aji hodiny 3.

P. S. To nám nedělá problém :-).

Zbývá 20/20
Přispějte 1 000 Kč a více

Návštěva žitného mlýna v Dubecku u Turnova s praktickou ukázkou vedení žitných kvasů a kváskem domů

Zbývá 15/15

Každý pekař by měl znát (svého) mlynáře!

Odměna Zbývá 15/15

Předběžný termín listopad 2021

Přispějte 1 000 Kč a více

Návstěva historického mlýna v Bartošovících na Moravě s výkladem o nešvarech moderní pekařiny a s ochutnávkou kváskových chlebů

Zbývá 15/15

Vodní mlýn s historickou Francisovou turbínou a čerstvý chleba, co víc si přát?

Odměna Zbývá 15/15

Předběžný termín březen 2022

Přispějte 100 Kč a více

Jen tak, chci vás podpořit

Jsem zvědavá/ý, jestli uspějete, projekt se mi líbí!

Přispějte 1 100 Kč a více

Jdu do toho s vámi!

Chci podpořit sdílení znalostí a všechny domácí pekaře i profesionály, kteří ctí řemeslo.

Přispějte 900 Kč a více

Nerozlučná video-dvojčata O CHLEBOVÉM KVÁSKU A KVÁSKOVÉM CHLEBU

Ano, patří k sobě, jedno bez druhého není ono. Tato kombinace je zárukou úspěchu!