Sbírka ukončena:

Oprava automobilu pro Tínku, které někdo naboural na ZTP místě a ujel

Vybráno 0 Kč 0 Kč
15 000 Kč
 -
0 dárců
Celkem se zapojilo
0 Kč
Průměrná výše daru
0 Kč
Nejvyšší dar
60 dnů
Vybráno za
Více o této sbírce

Oprava automobilu pro Tínku, které někdo naboural na ZTP místě a ujel

Vybráno 0 Kč 0 Kč
15 000 Kč

Všechny sbírky ověřujeme

Zakladatel
Jana Buchač
Datum přidání
2. 6. 2021

Jsem matka samoživitelka. Žiji s dcerou, která má CFC syndrom, tudíž potřebuje 24hodinovou péči a musí navštěvovat mnoho multioborových specialistů. Minulý týden nám někdo naboural auto, na kterém vznikla škoda 15 000 Kč. Na opravu auta nám ale bohužel nezbývají finance. 

Dcera navštěvuje mnoho zdravotnických zařízení a bez auta je to velmi obtížné. Proto se obracíme na pomoc všech dobrých lidí, kterých věřím je ještě hodně.

Co se vlastně stalo?

Minulý týden nám někdo před domem na ZTP vyhrazeném místě naboural auto a zbaběle ujel. Na autě vznikla škoda 15 000 Kč. Vzhledem ke své finanční situaci si bohužel nemohu dovolit havarijní pojištění, tudíž musím sehnat penízky na opravu sama a platit za chyby, které udělal někdo jiný a nepřihlásí se k tomu.

Auto jsem zaparkovala na našem ZTP parkovacím místě před domem a odpoledne na nás zvonila sousedka, že se mi asi v autě povolila ručka a najela jsem jí do auta. Hned jsem vyběhla omluvila se a couvla aby si mohla zkontrolovat auto. Naštěstí měla na autě pouze škrábaneček. Bylo mi to ale a když jsem ohlížela své auto zjistila jsem, že mě někdo naboural zezadu náraz posunul auto o metr dopředu. Mám prasklý a vyhozený nárazník do levého boku a promáčklý kufr. Majitel, který tuto nehodu zavinil zbaběle ujel a nenechal ani kontakt. Po 7hodinách čekání na dopravní policii mi bylo řečeno, že bez kamerových záznamu viníka nedohledají.

Dcera má kočárek, který teď nemohu dát do kufru, tudíž ji musím přenášet. Vzhledem k naší finanční situaci, kdy manžel neunesl postižení dcery a ze dne na den nás opustil, já jsem zůstala sama na vše (péče, hypotéka, úvěr, poplatky). Nyní opravdu nevím, kde sehnat peníze na opravu, jako matce samoživitelce mi žádná banka už nepůjčí.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Vybrané prostředky použijeme na opravu auta. Jakákoliv částka nás zachrání. Prosím pomozte nám v této těžké situaci.

Chcete zakladateli sbírky něco vzkázat?

Pro zobrazení či přidání vzkazu musíte být přihlášeni na Facebooku a mít ve svém prohlížeči povolená cookies třetích stran.

Vystavíte mi potvrzení o daru?

Ano, při vyplňování údajů stačí zaškrtnou kolonku „Chci vystavit potvrzení o daru“ a my vám potvrzení zašleme na e-mailovou adresu, kterou jste uvedli.

K čemu mi potvrzení o daru bude?

Váš dar pomůže i vám – můžete si ho totiž jednoduše odečíst od základu daně v daňovém přiznání za daný rok. Pro fyzické osoby (včetně zaměstnanců) platí, že souhrnná hodnota daru musí činit alespoň 1 000 Kč. Právnické osoby si pak mohou od základu daně odečíst hodnotu darů, pokud jejich hodnota činí alespoň 2 000 Kč. Detailnější informace naleznete v § 15 a 20, odst. 1 Zákona 586/1992 sb. o daních z příjmů.

Co se děje s penězi, pokud se cílová částka nevybere?

V momentě, kdy se sbírce dlouhodobě nedaří získávat dary, spojíme se s jejím zakladatelem a domluvíme se na jejím ukončení a předání částky, kterou se podařilo vybrat. Pokud se například vybíralo na přístroj, který není možné za nižší částky pořídit, poprosíme zakladatele sbírky o alternativní řešení. Z podstaty veřejné sbírky ale není možné finanční prostředky dárcům poslat zpět.

Mohu vám poslat peníze přímo na účet? Kde najdu číslo účtu?

Peníze je vždy třeba poslat se správným variabilním symbolem, abychom dokázali platbu přiřadit ke správné sbírce. Proto je potřeba u každé sbírky zvolit platbu bankovním převodem, na základě které vám vygenerujeme variabilní symbol a veškeré údaje o platbě vám zašleme.

Je Donio garantem, že je sbírka důvěryhodná?

Donio je platforma, která založení sbírek umožňuje. V profilu každé sbírky je uvedeno jméno jejího zakladatele, kterému po ukončení sbírky předáme dar. K posouzení, zda je zakladatel důvěryhodný, používáme několik kritérií, abychom co nejvíce předešli zneužití.

Omlouváme se, ale přehled dárců je dočasně nedostupný. Na nápravě pracujeme. Děkujeme za pochopení.

Přemýšlíte jak této sbírce pomoci ještě víc?

Přidejte Dobrovýzvu a složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.

Jak Dobrovýzva funguje

  1. Přidejte Dobrovýzvu – vymyslete vlastní název a úvod.
  2. Sdílejte ji s přáteli, kolegy či ve své komunitě, aby se do pomoci zapojilo co nejvíce dárců.
  3. Vybrané finance přiřadíme k této sbírce, i když se nevybere celá částka.

U této sbírky nejde Dobrovýzvu přidat, protože sbírka už byla ukončená.

Tato dobročinná sbírka spadá pod veřejnou sbírku založenou pořadatelem a je pořádaná ve prospěch příjemce.

Chcete založit sbírku nebo projekt?

Začít vybírat